Red Bull Salzburg – HNK Rijeka 2:1

Ollersdorf, malo selo u Austriji bilo je domaćin posljednje pripremne utakmice HNK Rijeke prije početka nove sezone. Protivnik je bio Red Bull Salzburg, ex-Austria (casino) Salzburg, ekipa koja je u navijačkim krugovima digla veliku prašinu prošle sezone. Po tradiciji, utakmica nije mogla proći bez Armade, pa se tako uz ogradu igrališta lokalnog kluba, čiji je direktor Lovranac okupilo 20 pripadnika Armade, a i nešto Hrvata koji žive u okolnim mjestima. Na ogradi su uz udarni bili Brgud, Incidenti Turnić i Lakrdijaši, a pjesma je krenula od prve minute.
Malo je čudno gledati utakmicu metar od aut-linije i metar od šanka sa pivom, no ubrzo smo se priviknuli. Prigodno za ovu utakmicu, zbog solidarnosti prema navijačima Austrije Salzburg, a protiv modernog nogometa, otpjevane su pjesmice: “Jebeš red bull, ja volim alkohol” i “Red bull, aufviedersehen”. Neki od naših pripadnika pokušali su izvest korner umjesto igrača Salzburga ali sudac nije priznao taj udarac. Rijeka je izgubila 2:1, zbog grešaka obrambenih igrača i nedostatka pravog napadača, pogodak za Rijeku postigao je Goran Rubil koji je pokazao kvalitetu i njegov oporavak od ozljede isto predstavlja pojačanje.
Nakon utakmice nismo se htjeli vraćat gladni i žedni pa smo se okrijepili u obližnjem “gasthausu” uz ljubaznost domaćina, a niti policija nam nije visila na repu kako to biva na domaćim terenima. Povratak u najdraži grad uslijedio je u prvim satima petka..
Sezona počinje u četvrtak utakmica pretkola kupa Uefe na Kantridi, vidimo se na Zapadu… Krepat ma ne molat!!

Klub Navijača Armada Rijeka