Rijeka – Osijek 1:1 (31.10.2007)

Utakmica Rijeke i Osijeka, odigrana je u srijedu navečer dan prije blagdana Svi Sveti pa su tako prije početka susreta postavljeni vijenci i zapaljene svijeće na spomeniku na Kantridi. Učinili su to predstavnici svih generacija Armade, od onih najstarijih do najmlađih, a u ime Rijeke to su učinili predsjednik Ježić i kapetan Sharbini.
Samu utakmicu otvorili smo glasnim navijanjem kako bi ugrijali i sebe i igrače i vratili se pobjedama. No, hladni tuš uslijedio je kada je Osijek poveo u 14. minuti, no to nas nije pokolebalo u navijanju, već nam je dalo dodatan podstrek. Još su nas više ugrijali i osmijeh na lica vratili legende Armade. Početkom utakmice u kop su došli Aljoša i Čile te uz Pjegota stali iza bubnja i navijali, nije dugo trebalo da se Čile predstavi i mlađima koji ga nisu mogli upoznati te je vodio navijanje nekoliko minuta, ali navijanje pjesama koje je on izmislio pa su se tako Kantridom opet orile uspješnice: Grčka, Čepezeoli, lijevo,desno,gore,dolje..na radost svih prisutnih. Nije Čiletu dugo trebalo, a već je izmislio novu pjesmu, kako on kaže iz glave je došao ritam. Ubrzo je novu pjesmu prihvatio veći dio tribine i do kraja poluvremena se orila s tribine i odvela Rijeku do izjednačenja kada Ðalović zabija za 1:1, no ovaj put se jedva suzdržao da ne preskoči ogradu jer ipak je žuti karton u pitanju. Drugo poluvrijeme malo slabije navijanje i isčekivanje pobjedničkog gola.
Sredinom 2. poluvremena dižu se zastave i barjaci koji su se sami vijorili na vjetru, a malo kasnije upaljene su baklje i plave dimne od kojih su neki bježali kao da gore. Dimna ne boli! Nakon nekoliko minuta vjetar je rasčistio dim i moglo se gurati pjesmom Rijeku do pobjede, no nije išlo. Nema veze, pokazana je opet borbenost i želja i dio igrača došao je pozdraviti Armadu i dobili su pljesak. Krepat ma ne molat, iz utakmice u utakmicu! I na kraju ostaje samo jedno pitanje; ” gdje je Kohorta?”

Klub Navijača Armada Rijeka