Međimurje – Rijeka 0:1 (03.11.2007)

U Čakovec iako nije bilo organiziranog prijevoza stiže nas 60, velika većina sa zakašnjenjem. Nije u pitanju rani početak utakmice već blokada na naplatnim kućima Lučko. Nije u pitanju pljačka ili neki teži zločin već odlazak Armade u Čakovec. Nije u pitanju niti neki ogroman prekršaj već interventni vod policije koji ne voli Armadu. Neke smo prepoznali iz zaprešićke bitke, a bili su i u Zelini kad su malo pokušali rekreirati se s nama.
Mudrošću nije došlo do sukoba fizičkog već mentalnog. Kada je policija mislila da nam je slomila duh i da su nas uspjeli zaustaviti te oteti 200 kuna vrijednosti pića bez ikakve potvrde o oduzimanju mi smo se nasmiješili i došli u Čakovec. Dakle, u drugom poluvremenu se kompletiramo na tribini pa kreće glasna i jasna pjesma podrške koja je urodila plodom već u trećoj minuti nastavka za slavlje na tribini. Do kraja uz malo strepnje iza udarnih transparenata navijamo i konačno dočekujemo pobjedu. Igrači i mi slavimo, a čak je i nekoliko dresova završilo među nama. Mala ali velika pobjeda bila je znak za slavlje.
Kada smo mislili da smo se rješili policije jedan dio navijača dobio je pratnju pod izlikom, rekli su nam da pratimo bus, ali kako nema busa pratimo kombi. Već nam je postalo smješno ali na naplatnim kućicama Sv. Helena dočekalo nas je staro društvo s Lučkog i opet zaustavljanje, nije im bilo smiješno što smo ih nadmudrili i stigli u Čakovec. Sva vozila morala su u kolonu i pod pratnjom nastaviti putovanje do izlaska iz Zagreba, hvala na brizi. Još jednom pomislili smo da smo konačno slobodni u našoj državi i zaustavili se na pumpi konačno opskrbiti cugom ali nakon pet minuta stižu naši već sada dobri prijatelji i uz prijetnju prodavačici moraju se vratiti sva alkoholna pića, plaćena! Prodavačica je dakle morala stornirati sve račune na kojima je bila piva. Neutralni svjedoci sami su rekli da je ovo pretjerivanje ali imali smo mi pića, iskusni smo i sa smijehom dolazimo na još jedno odmaralište gdje temeljna policija ne pravi nikakve probleme već mirno pušta da potrošimo koju kunu.
Na povratku smo odlučili da ćemo dati podršku još jednom riječkom klubu te smo banuli na Trsat i navijali za Kvarner koji je pobjedio Borik, a na kraju susreta zapaljena je i jedna baklja.

Klub Navijača Armada Rijeka