Chievo – Rijeka 2:1

Poraz Rijeke od Chieva u malom gradiću na obali Lago di Garda pratilo je oko 60 navijača. Još jedno europsko gostovanje, naravno na prijateljskoj utakmici i malom stadionu u Desenzanu.
Put do odredišta poslije Verone i Gardalanda odužio se zbog standardnih talijanskih gužvi na autocesti što nas je dodatno izmorilo na ljetnim vrućinama. Iza udarnog transparenta i njegove male replike na hrvatskoj zastavi skupili smo se i počeli navijanje dok je još bilo energije u nama. Dobro smo stajali kada smo primili dva glupa gola koja su nas dodatno spustili.
Talijanska policija htjela je primjeniti svoj zakon o navijačima na nama i poručila je da se skinu transparenti, no ništa od toga. Tadejević na sličan način kao i protiv Dinama zabija gol pred kraj susreta što nas opet diže na noge, no nije bilo sreće pa da izvučemo “nulu”. Ipak, susret je odigran nakon mini-priprema na Krku, bez nekoliko igrača i uz nekoliko promjena pozicija pa minimalan poraz od kluba iz Serie A, nije katastrofalan.
Odličan mali odmor od klasičnih hrvatskih gostovanja i stadiona. Ponovilo se, još da bude klub koji ima neke navijače, a ne četvoricu “north squada” iz Verone koji su sjeli iza gusarske zastave koju su postavili nakon što im policija valjda nije dala da stave pravi transparent, a nisu se oglasili ni na Chievo, vafanculo.
A sada Vinkovci…Idemo Rijeko!

Klub Navijača Armada Rijeka