Borik-Kvarner 75:77

U odlučujućem posljednjem kolu lige za ostanak Kvarner je upisao pobjedu u Jazinama protiv domaćeg borika uz podršku 30ak navijača! Krenulo se busom te uz dobru zabavu i lutanje po Zadru stiže se pred Jazine više od sat vremena prije utakmice bez pratnje. Nakon 20 minuta stiže i policija te polako ulazimo u dvoranu i već onda kreće navijanje. Zadarskoj policiji ne sviđa se kad nas vidi, a kamoli tek kad čuje navijanje pa smo već na početku dobili prijetnju da nećemo vidjeti utakmicu ako spominjemo Bežigrad. U dvoranu su počeli stizati i pripadnici Tornada te svoje ”rvatstvo počeli dokazivati dizanjem tri prsta.
Kreće i utakmica te se diže naše navijanje uz dva barjaka, a oglašavaju se i sad već brojniji pripadnici drugog koša sa hrvatskim hitom Šugava Rijeko, no nakon što smo ih ukrcali na trajekte čuli su se žvižduci, a do kraja utakmica samo riječka pjesma. Na poluvrijeme se odlazi s neodlučenim rezultatom, a onda odlična treća četvrtina dovodi do prednosti Kvarnera od 11 razlike. Ipak, domaćin se vraća tricama i dolazi do uzbudljive završnice gdje je čak domaćin tricom poveo 1 razlike, no Kvarner u završnici pogađa slobodna bacanja i vraća se u vodstvo koje umalo gubi nakon namjernog faula ali i promašaja zicera od strane domaćina za veliko slavlje u Jazinama i veliko negodovanje domaćina.
Nakon utakmice još je odjekivala riječka pjesma u Jazinama zajedno s igračima koji su bacili par trenirki i majica što je jedva dočekala domaća policija pa je krenulo naguravanje i standardne prijetnje što je uobičajeno, a možemo i reći blago za Zadar jer palice nisu proradile. Nakon utakmice počinje fešta u busu do doma uz promoviranje nove pjesme: Opet zvone stara zvona, Rijeko zašto nisi prva, reci mi, ispod ovog neba plava, postojiš samo ti! Opet zvone stara zvona, Rijeko znam da bit ćeš prva ljubavi, ispod neba svakog grada, pjevat ćemo ti!
Kvarner je ovom pobjedom spasio se direktnog ispadanja te će igrati kvalifikacije u kojima bi trebao mirno doći do prvoligaškog statusa i slijedeće godine u kojemu ćemo nadamo se gledati jaki Kvarner koji će igrat s Cibonom i Zadrom, a ne Dubravom i Borikom!

Klub Navijača Armada Rijeka