Muk s tribina

Što učiniti kada doživiš muk s tribina? Svih nas začarao je doživljaj huka s tribina, navukao nas na dolazak na tribinu nakon prvog puta kada ga doživiš i očaravao svakog slijedećeg puta. Nebitno, da li nas je očarao u kombinaciji s razočaranjem, veseljem ili nečim neodređenim. Doživjeti nešto sasvim suprotno čudan je doživljaj nakon kojega iako znaš da nije pozitivno sigurno preispituješ okolnosti.
Upravo to dogodilo se prošle subote na Kantridi da je nakon što je sudac odsvirao kraj Kantrida zanijemila. Pesimisti će reći od muke, a optimisti (najveći) će reći nije bilo sreće, to je nogomet. Ipak, i jedno i drugo traži reakciju već viđenu, a ta je da pesimisti zvižde i psuju, a optimisti stidljivo plješću. Jesmo li svi u subotu postali realisti ili nas je sve to toliko dotuklo da smo ostali bez emocija. Bilo je pobjeda kojima se zviždalo, kao i remija i poraza kojima se pljeskalo ali u subotu je nastao čudan tajac i pogledi u prazno u čiji kadar su se ubacivali nogometaši Varteksa u slavlju.
Što navijač u toj situaciji može učiniti, pogotovo kad zna da odgovor na terenu mora čekati skoro tri mjeseca? Odustati nikad neće jer krepat ma ne molat nije samo puka uzrečica. Nadati se isto tako ne može prestati bez obzira na rok trajanja toga nadanja.
Pokrenuti na koncu može samog sebe i to ga treba voditi dalje jer u konačnici će možda pokrenuti nešto još veće. Apeli su upućivani na razne načine i razne adrese da se klubu pomogne ali sve su to vatrogasna rješenja da se vratimo na nešto već viđeno s čime u konačnici nismo bili zadovoljni.
Imamo sada tri mjeseca pred sobom da popratimo još koji riječki sport makar samim pojedinačnim dolaskom na utakmicu, nekada kolektivnim bodrenjem, a u konačnici stvaranjem fantastične atmosfere.
Imamo vremena ujediniti ideje i vizije za poboljšanje grupe u svim segmentima. Imamo vremena na miru raditi, shvatiti da se ništa ne mijenja preko noći.
Shvatiti da ćemo u konačnici upravo mi biti i ostati snaga kluba i njegova prava vrijednost, a ne milijuni koji bi trebali garantirati rezultat ispred srca navijača koje gura srce igrača!

Klub Navijača Armada Rijeka