Od Rijekanela i sličnih priča lažljivica do blokade računa za šest mjeseci …

Prošlo je šest mjeseci(tko bi rekao kao da je jučer bilo) od smjene predsjednika koji je odvalio pedalu nakon par ružnih povika(bez uporabe sile) sa tribina od onih kojih njegova partija voli nazivati “stoka sitnog zuba” tj. navijača u pravilu sastavljenih od primitivnog i neukog puka po njihovom.

Na dan ustoličenja(uz predhodne konzultacije i potrebna odobrenja) nove garniture na vodeće funkcije kluba,za čiju dobrobit ako treba i pošteno zarađeni imetak daju, priča je izgledala otprilike ovako;  ”Zahvaljujemo se na iskazanom povjerenju cilj nam je podignuti našu Rijeku na viši nivo tj. staviti klub tamo gdje mu je i mjesto na vrh tablice 1.HNL, a uz postojeće sponzore naći ćemo i nove, a najavljene su izmjene u Izvršnom odboru jer ovi dosadašnji članovi nisu izvršavali svoje obaveze, uz navedeno prioritet će se dati igračima iz našeg omladinskog pogona …”. Pun ponosa reče novi precjednik, a uz njega nasmiješen i skockan potvrdno klimnu njegov mu prvi  zamjenik, u ljubomornom narodu znan kao “kralj hamburgera”, a u stvari jedan galantni i izuzetno fin gospodin sa jakim vezama (Kerum i sl. uglednici u Hrvata). Dopredsjednik svojom vizijom, od kluba koji ne može osigurati ni teren za redovni trening igračima,  mjesecima obećava npr. razne kampove i slične sportsko-turističke sadržaje potrebne za moćan i jak klub. Zaigrao se galantni gospodin sa izjavama  zaboravivši pritom da kao i dobar dio odabranih članova IO HNKR ne plaća ni svoje minimalne sponzorske obaveze, a najveći dosadašnji uspjeh kao dopredsjednika mu je dovođenje paranoika Vulića kojemu je za par tjedana boravka na Kantridi isplaćeno 160,000.00 kn.
 
U to vrijeme kada je blagajna napunjena od transfera braće Sharbini mnogi bi bez problema bili rukovodioci kluba što hoće reći da i nije prevelika umjetnost voditi klub sa pozamašnom svotom na računu, a i nije neki problem hvalisati se obećavajući razne sportske kampove i slične sadržaje u situaciji kada se zna da su pokrivene financijske potrebe kluba za dogledno vrijeme(uz uvjet da se normalno posluje i raspolaže sa financijama). Nažalost od napretka kluba ništa i ovaj put, a osim glamuroznih domjenaka (na visokoj razini sa ”pažom” za posebne prilike, doveden da ugodi i najistančanijem ukusu VIP gostiju)i hvalisanja po novinama  čini se da ovo vodstvo nije sposobno rješiti ni teren za trening prve ekipe (zadnjih mjesec dana putuju kao da imaju turneju po okolnim selima i otocima), a kamoli omogućiti klubu financijsku stabilnost dovodeći sponzore koji su voljni pomoći klubu.
Uz novonastalu blokadu računa od strane Poreznika RH sada se spominje stečaj i pretvorba, kada se misli na ovo zadnje ZNA SE kako izgleda pretvorba u nas, a ”pretvorbenici” su poznati otprije. Za nadati se da će se iznaći neko rješenje u vezi blokade jer kako sada stvari stoje ispaštati će igrači, treneri i ostali djelatnici, a vodstvo će kao i dosada po starom običaju jedno vrijeme zaobilaziti Kantridu uz konstataciju “Nije išlo, mrze nas i sl.”.
U vezi stanja u klubu ne bi bilo u redu zaobići ni vladajuće u gradu Rijeci koji se prema klubu ponašaju kao da i nije simbol grada, kao ne interesira ih neka se snalaze sami, stavljajući ga u rang bilo kojeg sportskog društva. Krajnje je vrijeme da barem otvoreno kažu svoje mišljenje o klubu, a zasigurno postoji način na koji se može pomoći klubu u ovoj nimalo zavidnoj situaciji (pritom se ne misli da grad mora iz gradske blagajne slijevati u klub ogromne količine novca koje se troše nenamjenski ili na plaćanje ionako pretplaćenih igrača).
Grad(kao institucija) se jednostavno mora malo više zainteresirati na koji način klub posluje i kroz isto probleme spriječiti prije nego li se dogode te pomoći isti koliko je u moći(osim novca postoje i druge pomoći).
Iskreno se nadamo da će se stanje u klubu stabilizirati tj. iznaći rješenje za tzv. ”blokadu” jer bilo bi šteta ubiti volju igračima koji sa prvim izdanjem u Zagrebu ukazuju na to da bi ovo proljeće mogli gledati dopadljiv nogomet.
Na nama je da svoj klub bez obzira na uglednike(ni prvi ni zadnji kojima je klub samo prolazna stanica) koji ga trenutno vode podržavamo i bodrimo, a na onima koji sustavno uništavaju HNK Rijeku je da dobro promisle da li je moguće da se ”stoka sitnog zuba” s početka priče može pretvoriti u zvijer sa ogromnim zubima koje koristi puno pametnije nego nekad.

Klub Navijača Armada Rijeka