Rijeka – Dinamo 0:2 (27.11.2010)

Gotova je i 2010. godina što se tiče Zapada i Rijeke na Kantridi i okončana je u znaku te iste godine, porazom. Iako je utakmica Rijeke i Dinama uvijek derbi, ovoga puta falilo je gledatelja ali i protivničkih navijača koji su u bojkotu, no s obzirom na sudačku krađu od srijede ljudi su bili kao i uvijek nabrijani.
Zapad nije bio pun ali se stvorio veliki kop koji je cijelo vrijeme navijao glasno koliko je mogao. Zagrijavanje za utakmicu bilo je na ulazima na Zapad kada su pojedini članovi Armade bili počašćeni te odabrani za erotski tretman na ulazu od organa reda (kožne rukavice, sado-mazo itd.). Prije kraja prvog poluvremena dižemo poruku: Zašto željeti europsko proljeće Dinamu, kad više Hrvata igra i u Tottenhamu?Forza Villareal! Ova poruka pogodila je u živac protivnika pa i njihovog idejnog vođu koji je u svečanoj loži Kantride započeo svoj show, okružen naravno policijom. Na poluvrijeme se odlazi, a Rijeka gubi 1:0, što nam je bio znak da još pojačamo navijanje kako bi preokrenuli rezultat. U 53. minuti Rijeka promašuje jedanaesterac i od onda pada navijanje do 60. minute kada unatoč erotskom tretmanu uz stotine zastava i barjaka priređujemo tradicionalnu bakljadu ali i prekid od par minuta zbog dima. Uz to dignuta je poruka: i deca i none stare …da se stara užanca ne zatare!! Do 60. minute je zapaljeno 10-ak baklji povremeno kroz prvo poluvrijeme.
Navijanje nije prestajalo ali događanja na terenu nisu mogla prouzročiti neku veću euforiju što se tiče igre eventualno sudačke odluke ili protivnik.
Na kraju primamo još jedan pogodak i odlazimo sa Zapada uz Krepat ma ne molat!
Predstoji još utakmica s Hrvatskim dragovoljcem u gostima gdje lovimo pobjedu kako bi nam ostala nadanja za borbu za Europu!

Klub Navijača Armada Rijeka