Dinamo – Rijeka 4:1 (17.02.2013)

Odlazak u Maksimir brojnim generacijama navijača Rijeke ostavit će ožiljak u sjećanju. Croatia i sudačke krađe, pa nastavak krađa kroz niz sezona, rekordni porazi u stilu teniskih susreta itd. Nadali smo se iznenadanjima uvijek ako ekipa izadje i bori se protiv favoriziranog kluba, znali su nas iznenadit kad bi imali i slabiju ekipu..možda smo se zato svi toliko ponadali da ćemo otići gore, bit ravnopravni i ostvarit pozitivni rezultat ili barem poginuti hrabro. Veliko zanimanje vladalo je za utakmicu na Maksimiru, a nadanja preko 500 navijača počela su se rušiti dok ih se dio taman uspinjao na tribinu. Tri busa, kolone kombija i automobila stigle su na Lučko pa onda i na jug Maksimira. Spremni da budu prevaga u susretu s kojim bi se zapalio Kvarner ali…bio je to jedan od onih susreta na Maksimiru gdje naši nakon pola sata mogu razmišljati o povratku.
Iza udarnog transparenta velika masa koja navija, a već nakon pola sata sa grčem u želucu, već tada je bilo 3:0 za domaće. Koreografija koja je bila spremna, bila je preoptimistična za ekipu koja je istrčala u dresovima Rijeke pa je ostala sklopljena.
Ipak, početak drugog poluvremena pokazuje da Armada nije došla uzalud, primamo i 4.gol, a navijanje se još pojačava, skače tribina, kao da je obrnut rezultat. Za utješnu nagradu stiže počasni pogodak, navijanje se nastavlja…U 60. minuti diže se par barjaka i zastava te se pale strobovi.
Pjesma nije stala do kraja susreta kada su igrači morali proći ispod naše tribine, pokazali smo im da smo mi prava ekipa, a oni svoj prvi popravni ispit imaju u subotu protiv Cibalije na Kantridi od 18 sati. Mi ćemo biti uz Rijeku i gurat ćemo je prema Europi ove sezone.

Klub Navijača Armada Rijeka